«Gent de bona mena», el rap de campanya de Joan Mena

El candidat dels comuns llança un videoclip de retrets socialistes i als valors i les arrels de Mena a Torre-romeu

Mena en una imatge d'arxiu
Mena en una imatge d'arxiu | ACN
NacióSabadell
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:53h

La música s'ha convertit en un reclam més per pescar vots i arribar a un altre segment de la població. Sigui o no per aquest propòsit, és habitual que davant d'una cita amb les urnes, s'aprofiti per fer una creació musical. L'alcaldable de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, ha llançat el seu hit, una cançó de rap: "Gent de bona mena".

Un títol que és tota una declaració d'intencions, apel·la a les seves arrels, al barri de Torre-romeu, i als seus valors polítics lligats al PSUC, representats en la figura de l'alcalde Antoni Farrés. "De mi suburbio en periferia yo no me avergüenzo. No ponen luces al llegar diciembre", assenyala la cançó, que barreja el català i el castellà, en una clara referència a l'enllumenat nadalenc de la ciutat.



No és l'únic retret a les polítiques de l'alcaldessa socialista, Marta Farrés, també recorda el projecte del SurfCity: "Hay un río seco que pide transvase y unos quieren surfearlo" i pregunta, "on és l'escola bressol a la Concòrdia?". Així mateix, carrega contra el PSC, "causas socialistas con más espinas que pétalos" i remata, "indudablemente apostaré mi voto donde ya no quede mercurio. Tengo memoria".

Un tema que és obra de Soft B i que acaba amb un leitmotiv molt popular: "Sí se puede". No és la primera creació musical que irromp en la campanya electoral de Sabadell, el candidat d'ERC, Gabriel Fernàndez, va presentar fa més de dos mesos "Sabadell és teu", una barreja de música llatina.