Com era la propaganda electoral dels alcaldables de Sabadell el 2011?

Un recull del material que els candidats van fer arribar a la ciutadania fa 12 anys

NacióSabadell
23 de maig del 2023
El material dels comicis de 2011
El material dels comicis de 2011 | Albert Segura

"Temps era temps que més que bons o dolents, eren els meus i han estat els únics", diu la cançó de Serrat que fa referència a la postguerra espanyola. Doncs això, passen els anys i un bon termòmetre del pas del temps són les eleccions. Concretament, es pot percebre amb la propaganda electoral i qui guarda aquest material, té un tresor. NacióSabadell fa un recull d'alguns dels cartells que els partits van fer servir a la campanya de l'any 2011.

"Junts per Sabadell"
L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos es presentava amb el PSC, era la quarta vegada que ho feia i optava una altra vegada a la reelecció. En aquesta ocasió, els socialistes travessaven un moment delicat amb l'esclat de casos de suposada corrupció i això es va traduir en el missatge electoral, Bustos va amagar el color corporatiu i va realçar la seva figura de candidat. I, el més curiós, que ho feia amb un missatge que dona joc (i per pensar): "Junts per Sabadell".
 

"El canvi és possible"
L'alcaldable de la desapareguda CiU era, per segon cop, Carles Rossinyol. La formació venia d'uns anys de ser decisiu per a la governabilitat i Rossinyol, que va tenir presència al ple fins al mandat 2015-2019, s'erigia com "el canvi és possible".
 

Els líders populars català i a l'Estat
El PP posava tota la carn a la graella amb una carta enviada a les llars en la qual en una cara hi figurava el president del partit, Mariano Rajoy, que a finals d'aquell any es va convertir en president del govern espanyol. Mentre que a l'altra, hi havia la líder de la força a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, una figura important i amb projecció. De fet va ser clau en les relacions entre executiu popular i el Govern, que liderava Artur Mas. També hi apareixia el candidat local Antonio Vega.
 

"De què té por en Bustos?"
Una altra de les formacions polítiques que ja no es troba entre les paperetes: ICV-EUiA. La coalició va centrar els cartells de campanya en la voluntat de canvi a la ciutat i la candidata era Carme Garcia -la regidora que va destapar el cas Mercuri-. Demanava a Bustos que acceptés un debat per contraposar visions de la localitat.
 

Entesa per Sabadell
La candidata de l'Entesa per Sabadell era Virgínia Domínguez, qui va ser cap de gabinet durant l'alcaldia de Maties Serracant (2017-2019). En la propaganda electoral dominava el blanc i negre amb la fotografia de la candidata, cedint el color i el protagonisme al logotip i el nom de la formació. 
 

L'estrena de Juli Fernàndez
Fa 12 anys el que avui és conseller de Territori, Juli Fernàndez, s'estrenava com a candidat a l'alcaldia amb ERC. I ho feia fent una crida a la capacitat de sumar, en aquella ocasió, d'entrada, amb Reagrupament.
 

Paritat cupaire
La CUP -i no la Crida per Sabadell- restava protagonisme al candidat a l'alcaldia en els seus cartells, cedint la importància a les persones. Amb un detall (i curiós, molt il·lustratiu de la seva filosofia): hi figuren tantes siluetes d'homes com de dones a la part inferior.
 

Ciutadans, ciutadà
Els taronja van optar per jugar amb el nom del partit, Ciutadans i la seva derivada, ciutadà. La formació va apostar per col·locar al centre de la fotografia Joan Garcia, que es presentava per segon vegada a l'alcaldia. Mesos després va marxar al Parlament i ara ha tornat per mantenir Cs a la sala de plens. A la fotografia s'envoltava dels números 2 i 3.