​Cs promet crear un cos d'agents cívics «per fer complir l'ordenança de civisme»

Una proposta que inicialment integrarien 20 efectius policials

Idees en matèria de seguretat dels taronja
Idees en matèria de seguretat dels taronja | Juanma Peláez
NacióSabadell
21 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:50h

Cs Sabadell ha posat el focus en el civisme. Bé, de fet, en l’incivisme i per tal que “es compleixi l’ordenança” ha promès la creació d’un cos d’agents cívics per aconseguir-ho. Una proposta que “treballaria en estreta coordinació” amb la Policia Municipal de la capital vallesana.

La finalitat d’aquesta idea és “garantir l’ambient segur i respectuós en els espais públics” del municipi. Un equip que inicialment estaria format per 20 efectius i el partit ha subratllat que “podria atorgar mèrits per una futura oposició” a la policia local. D’aquesta manera, ha indicat, “es fomentaria així la vocació policial i la professionalització del cos”.

En aquesta línia, també s'ha anunciat la intenció “d’endurir” la normativa i també la creació de la figura de “l’agent tutor” a la Policia Municipal, vinculada a la jornada lectiva de les escoles. El propòsit dels taronja és que “es promogui una convivència pacífica i educarà els joves en el respecte mutu i la importància d’una conducta responsable”.

Sense deixar la matèria de seguretat, ha apuntat aconseguir “com a mínim” 270 agents al cos local -segons la memòria policial el 2022 hi havia 240-. I les noves incorporacions “es destinaran especialment al reforç de la policia de proximitat”. La voluntat és “enfortir la relació entre la comunitat i les forces de seguretat”.