Un sondeig deixa oberta la governabilitat a l'Ajuntament de Sabadell

El bloc independentista i d'esquerres sumaria majoria; el PSC s'imposaria a les urnes amb 10 regidors

L'Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell | Juanma Peláez
21 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:36h

La governabilitat a Sabadell, oberta. Així ho apunta un nou sondeig d’ERC encarregat a Opinòmetre, publicat per iSabadell. L’enquesta ha apuntat que el PSC repetiria la victòria de fa quatre anys, però també el nombre de regidors (10), amb un 33% d’intenció de vot. Unes xifres que, en aquesta nou termòmetre electoral, no li valdrien per conservar l’alcaldia, ja que els republicans sumarien nou cadires i podrien ser alternativa als socialistes.
 
Es tracta delsegon estudi en 15 dies i respecte a l’últim, la diferència és que els republicans passarien de vuit a nou cadires a la sala de plens i el PP tornaria al plenari amb un i no dos (5,8% dels suports), com s’estimava fa dues setmanes. La Crida per Sabadell seguiria amb tres (10,2%) i dos per a Junts (8,6%) i comuns (8,4%).
 
Això obre més les portes a formar alternatives al PSC, amb dues possibilitats de tripartit: bloc d’esquerres (ERC, Crida i Sabadell En Comú Podem) o independentista (ERC, Crida i Junts). I és que la candidata socialista, Marta Farrés, hauria de negociar, a priori, amb Junts, comuns i populars, formacions, tal com han vingut declarant en campanya, oposades i que s’han exclòs de formar part d’un possible equip municipal.
 

Made with Flourish
Aquest segon sondeig també ha confirmat la desaparició de Cs de la sala de plens, després que accedís per primera vegada el 2015. Precisament, de la mà de qui és avui dia l’alcaldable, Joan Garcia. Com tampoc continuaria la tinent d'alcaldessa Marta Morell, que afronta els comicis amb el seu projecte polític, Sentim Sabadell. Així com, ha consolidat, i ampliat, el bipartidisme a la ciutat (PSC i ERC), assolint el 60% de les paperetes.

A una setmana de la campanya  
L’enquesta s’ha dut a terme, a diferència de la publicada pel Diari de Sabadell -entre el 30 de març i 12 d’abril-, entre el 27 d’abril i el 5 de maig, a una setmana d’arrencar la campanya electoral. S’han fet 600 trucades telefòniques i el marge d’error gira al voltant del 4% i amb un interval de confiança del 95%.