Protesta comarcal a Sabadell per «salvar i dignificar» la sanitat pública

Serà aquest dissabte, a partir de les 11 hores, i anirà des de l'Ajuntament fins al Taulí

Una protesta pel trasllat de pediatria a Sabadell
Una protesta pel trasllat de pediatria a Sabadell | Albert Hernàndez
Redacció
19 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:30h
Nova protesta per reclamar millores en la sanitat pública a Sabadell. La Comissió per la Sanitat Pública ha organitzat una manifestació, aquest dissabte, a partir de les 11 hores, per "salvar i dignificar" aquest sector. Una mobilització que arriba en un context de campanya electoral.

Sortirà des de l'Ajuntament i arribarà fins a l'Hospital Parc Taulí. “Totes les retallades en la sanitat, en concret en l’atenció primària, han esdevingut punteres en provocar el col·lapse de les urgències al Taulí i en l’endarreriment de l’assistència mèdica digna”, perquè aquest centre, ha recordat la convocatòria, és el de referència per a més de 400.000 persones, a més de Sabadell, de nou municipis propers.

És per això que s'ha interpel·lat la participació de localitats com Badia, Sentmenat, Polinyà, Sant Llorenç, Ripollet, Barberà, Castellar i Cerdanyola. Entre les reivindicacions, hi ha augmentar un 25% la despesa en atenció primària, més metges de família i pediatria, prioritzar la visita presencial, la continuïtat assistencial, tenir odontologia i pediatria a tots els CAP i derogar la Llei d’Ordenació Sanitària de Catalunya 15/1990 (LOSC), entre altres propostes.

Tot plegat, per aconseguir "un hospital descongestionat" ha resat la mobilització. Són demandes dels darrers anys, especialment després de l’esclat de la Covid-19, i que ja s'han deixat veure pels carrers de la capital vallesana.