El professor de la Pia David Serrano guanyà el 10è premi Emili Teixidor

Es tracta d'un reconeixement al projecte pedagògic 'Memòria del futur. L’autogestió d’un viatge en el temps i les emocions a Mauthausen (Àustria)'

David Serrano, en una entrevista a Nació Sabadell.
David Serrano, en una entrevista a Nació Sabadell. | Albert Segura
Redacció
18 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:33h

David Serrano en una entrevista a Nació Sabadell. Foto: Albert Segura

 

El sabadellenc David Serrano s'ha emportat el 10è premi Emili Teixidor pel seu projecte pedagògic Memòria del futur. L’autogestió d’un viatge en el temps i les emocions a Mauthausen (Àustria). El professor de l'Escola Pia va rebre el guardó en el marc de les Jornades de Miquel Martí i Pol, Roda de Ter que van celebrar-se el passat 15 de novembre, al Teatre Eliseu.

Aquests guardons engloben el Premi de poesia Miquel Martí i Pol, el Premi Emili Teixidor a projecte pedagògic i els Premis ARC (Associació Roda de Comerciants) de narrativa juvenil. Així, a banda de Serrano, Raquel Estrada, del Pla de Santa Maria, es va emportar el 31è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol per la seva obra Filles. La jove ha publicat diversos llibres: Pedregam, que va ser premiat al premi Gabriel Ferrater l'any 2010, i Esferes coincidents.

 
Pel que fa als premis literaris ARC, de les cinc categories només es van premiar dues, ja que a les tres primeres no es va entregar cap treball. Júlia Arumí, de Roda de Ter, va ser la guanyadora de la quarta categoria, amb el treball Desert. A la cinquena categoria el treball guanyador va ser Tears in heaven, presentat amb el pseudònim Ballinora, que correspon a Júlia Torras, de Taradell.

D'altra banda, el tercer premi Sebastià Àlvarez al millor treball final de Grau de l'àmbit educatiu de la Universitat de Vic va ser atorgat a Sílvia Jurado, pel treball Metodologia d’ensenyament–aprenentatge en l’hoquei patins. La comunicació de l'entrenador.

L'acte el va presidir l'alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, que va recordar la figura de Miquel Martí i Pol. A la vetllada, els actors Lluís Soler, Jordi Boixaderes i Jordi Bosch van interpretar Barcelona/Roda de Ter. Crònica d'una amistat. L'espectacle es va inspirar a partir de la relació d'amistat que tenia Miquel Martí i Pol amb Joan Vinyoli.