​Detenen membres d'una família per fingir robatoris amb violència per cobrar de l'assegurança

Els suposats delictes s'haurien comès entre l'abril de l'any passat i el mes de maig d'enguany

Unes detencions gràcies a les investigacions de la policia catalana
Unes detencions gràcies a les investigacions de la policia catalana | Carlos Baglietto
Redacció
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:22h
Els Mossos d’Esquadra van detenir quatre membres d’una mateixa família que es dedicava a fingir haver estat víctimes d’un robatori amb violència amb la finalitat de cobrar de l’assegurança. Els van acusar de ser presumptament responsables d’una simulació de delicte, estafa i pertinença a grup criminal.

El primer cas es va produir a l’abril de 2022, quan una dona, de 42 anys, va interposar una denúncia perquè la van atracar amb una navalla, quan duia el seu fill de quatre anys a la cadireta del cotxe. Li van sostreure joies, auriculars i un telèfon mòbil. Al juliol del mateix any, un home, de 41 anys, va fer el mateix procediment. Va explicar que el van abordar al portal de casa seva i li van prendre el mòbil.

A l’agost, el tercer fet: un dona, de 33 anys, que va assegurar li van robar el rellotge i el telèfon. Al novembre, un home, de 38 anys, va denunciar que li havien robat el mateix.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell va investigar els fets i es va adonar que els quatre havien guanyat diners arran d’haver presumptament patit robatoris. Una injecció econòmica via pel cobrament de l’assegurança dels aparells i amb la venda dels mateixos, que prèviament havien adquirit en una plataforma de compra-venda entre particulars.

Amb tota aquesta informació, els Mossos van detenir-los i, curiosament, els dies 11 i 12 de maig haurien simulat uns altres delictes.