​Denuncien una persona per fer una barbacoa al Rodal en plena prohibició de fer foc a zones forestals

Els Agents Rurals detecten l’individu a prop de la masia de Can Pagès, al Torrent de Colobrers

La barbacoa que han trobat els Agents Rurals
La barbacoa que han trobat els Agents Rurals | Agents Rurals
Redacció
16 de maig del 2023
Des del passat 15 de març, i fins al 15 d’octubre, està prohibit fer foc en zones forestals o àrees properes. Una mesura que es va prendre arran de la falta de pluges i que multiplicava el risc d’incendis. Doncs, tot i aquesta privació, s’interposen denúncies per aquest fet. Aquest cap de setmana els Agents Rurals van enxampar una persona fent una barbacoa al Rodal de Sabadell.

Concretament, tal com han explicitat, a prop de la masia de Can Pagès, al Torrent de Colobrers. Els efectius van trobar la persona fent una barbacoa, amb una de tipus portàtil, més aviat domèstica. I no disposava d’autorització per fer-la, cosa per la qual el van denunciar.

Des d’Agents Rurals s’ha posat l’accent en què el país es troba en un context de sequera i que malgrat les pluges dels últims dies, el panorama no ha canviat. I han insistit que la prohibició de fer foc al bosc i zones properes està prohibit fins al 15 d’octubre.

Aquesta indicació ve determinada pel Decret 64/1995 en el qual venen marcats les multes i també hi ha els condicionants per fer barbacoes dins d'aquest termini com, per exemple, que es dugui a terme en una edificació tancada a quatre parets i amb la sortida de fums protegida.