La depuradora de Riu Sec de Sabadell triplica la distribució d'aigua regenerada

Reparteix 1.461 metres cúbics, cosa que suposa un rècord històric

Aigua regenerada de Sabadell per abastir Sant Cugat, Cerdanyola i la UAB
Aigua regenerada de Sabadell per abastir Sant Cugat, Cerdanyola i la UAB | Albert Hernàndez
Redacció
12 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:32h
L’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) Riu Sec, d’Aigües Sabadell, ha triplicat aquest mes d’abril la distribució d’aigua regenerada. S’han repartit 1.461 metres cúbics, cosa que suposa un rècord històric, ja que el mateix mes de l’any passat van ser 419. És un 348% més que el 2022.

Un increment que des de la companyia s’ha posat de relleu especialment en l’estat d’excepcionalitat actual, decretat per la Generalitat, i en un context de sequera. La potenciació d’aigua regenerada permet estalviar aigua potable i es destini a altres usos que no siguin de consum humà com ara, el reg de zones verdes, neteja de carrers i processos industrials. Per això, ha recalcat que forma part "de la solució davant l'emergència climàtica".  

La companyia està treballant per ampliar la seva distribució a altres zones de la ciutat, però a la planta de Riu Sec ja es disposa d’un dispensador a l’entrada per carregar camions cisterna. Un recurs que utilitzen serveis municipals de la capital vallesana i clients del sector agrari i industrial.

Sabadell es va convertir el 2011 en la primera ciutat en obtenir una concessió a Catalunya per facilitar aigua regenerada a cisternes sanitàries del polígon industrial i comercial de Sant Pau de Riu Sec. Fa pocs mesos, l’ACA i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van anunciar la creació d’una xarxa supramunicipal d’aigua regenerada en alta amb origen a Sabadell i amb destinació Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).