Esclat obrirà un supermercat a la fàbrica Llagostera-Sampere de Sabadell

La firma osonenca té previst inaugurar la nova botiga l'any vinent | El seu interès era instal·lar-se en un emplaçament cèntric o de fàcil accés

Nació Sabadell
18 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:34h
Façana de l'Esclat de Malla
Façana de l'Esclat de Malla | Adrià Costa

Façana de l'Esclat de Malla. Foto: Adrià Costa


El Grup Bon Preu obrirà l'any que ve un supermercat de la firma Esclat a Sabadell, el primer a la ciutat. Tal i com us va avançar Nació Sabadell, l'empresa tenia la ciutat en el seu punt de mira en els seus plans d'expansió pel territori català, després d'obrir la seva primera botiga a Terrassa i amb l'objectiu de consolidar la seva presència al Vallès Occidental.

Segons apunta El Periódico de Catalunya, la firma osonenca ha optat finalment per l'antiga fàbrica Llagostera-Sampere, que ha comprat aquest dimarts. Situada entre els carrers Margenat, Joaquim Costa, Sant Baldomer i Parellada, es troba just a tocar a la carretera de Terrassa. L'objectiu era localitzar un espai cèntric o de fàcil accés, amb una estructura aixecada, com és el cas de Terrassa, i amb espai per a un aparcament per als clients. En aquest cas es comptarà amb unes 225 places, segons informa el diari. 

"Per nosaltres el que és ideal és situar-nos al centre dels municipis, i si no podem, perquè costa trobar espais adequats, ens apartem una mica, sempre en vies principals amb trànsit intens, i a Sabadell no estarem ben bé al centre, sinó en una via de comunicació important", explicava el director comercial de la firma, Antoni Amblas.



Amb tot, segons el diari la botiga comptarà amb una sala de vendes de 2.500 metres quadrats i el local que ocuparà es podria habilitar en el termini d'uns 7 mesos. Com ha passat a Terrassa, l'obertura requerirà la contractació de personal nou a través d'uns processos de selecció, i que a la ciutat veïna ha comportat la incorporació a l'empresa d'un centenar de persones.

Sense benzinera de baix cost

Els plans de l'empresa passaven d'entrada per instal·lar a Sabadell amb l'arribada del supermercat una benzinera de baix cost del grup, que opera sota el nom d'Esclat Oil. El servei ofereix combustible a un preu reduït, amb un descompte de 3 cèntims per litre si es disposa de la targeta client. Finalment, però, segons el diari a Sabadell no hi haurà benzinera. 

El Grup Bon Preu preveu tancar el 2015 amb una facturació de 1.000 milions d'euros, un augment del 10,5% respecte el 2014.