Un cap de setmana de tradicions arrelades a Catalunya i Andalusia

La Feria d'Abril i Sant Jordi se celebren a Sabadell

Sant Jordi cau en diumenge
Sant Jordi cau en diumenge | Juanma Peláez
Redacció
23 d'abril del 2023
Actualitzat el 25 d'abril a la 13:16h
El cap de setmana ha estat marcat per la celebració de dues festivitats molt arrelades a Catalunya i Andalusia com el Sant Jordi i la Feria d'Abril, respectivament. Precisament, els orígens d'aquesta celebració sevillana té un català entre els seus impulsors, fa ja més de 150 anys.

El Centro Cultural Andaluza Hermandad Romera Virgen de Gracia de Sabadell va muntar la seva particular caseta, dissabte al vespre/nit, la seva Feria d'Abril a la seu de l'entitat. L'any passat va coincidir la diada de Sant Jordi amb l'organització de l'esdeveniment. D'aquesta manera, es consolida la tornada de la normalitat, després que se suspengués la cita per la Covid-19 els anys 2020 i 2021.

Aquest diumenge els carrers de la ciutat, especialment la Rambla i els voltants del Racó del Campanar, s'han omplert de gent. La diada de Sant Jordi ha tingut més parades repartides per la localitat i les roses i els llibres han estat els autèntics protagonistes. A més, la jornada ha acompanyat amb un dia asolellat i temperatura agradable.