Aquesta és la programació per celebrar la diada de Sant Jordi a Sabadell

La Fundació CIPO aportarà el seu gra de sorra perquè sigui una jornada més inclusiva

Roses i llibres, protagonistes un any més
Roses i llibres, protagonistes un any més | Juanma Peláez
19 d'abril del 2023
La diada de Sant Jordi serà enguany en diumenge, és a dir, es preveu que sigui molt més massiva que si se celebrés en un dia feiner. L'any passat va haver-hi un petit tast de les ganes que hi havia d'aquesta jornada, després de dos anys marcats per les restriccions de la Covid-19. A Sabadell s'han dissenyat diferents activitats, amb els llibres i les roses com a protagonistes.

Hi haurà 164 parades per tota la ciutat, de les quals una cinquantena es muntaran a la Rambla i mitja dotzena de llibreries s'instal·laran a la plaça Doctor Robert. Al Racó del Campanar hi haurà la taula de signatures amb autors locals. A més, i de la mà d'Abacus, també hi haurà Xavier Gual, de 18 a 19 hores, per plasmar la firma del seu assaig Qui ha de salvar el català? i divendres, com avantsala, Sílvia Carré, que dedicarà el seu llibre Vuela. Pilota tu propia vida.



L'epicentre de la celebració serà la Rambla, les places Doctor Robert i Sant Roc i el Racó del Campanar i voltants, però també es repartirà pel municipi. Per exemple, les biblioteques municipals han programat tallers i presentacions, així com els mercats municipals que també acolliran activitats al llarg del cap de setmana, el de Merinals, a més, repartirà exemplars de forma gratuïta.

El Sant Jordi també se celebrarà als museus de la ciutat com ara, la jornada de portes obertes de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i a teatres, com a l'Alternativa que es programarà un espectacle de titelles Sant Jordi i el drac i la setmana següent, els dies 29 i 30, el Teatre Principal penjarà el cartell de William Shakespeare Feliç perquè t’estimo, a càrrec d’Il·lús Teatre.

Sant Jordi inclusiu 

La Fundació CIPO afegirà el seu gra de sorra perquè aquesta diada sigui més inclusiva i, per primera vegada, facilitarà llibres de lectura fàcil, ja que els volums actuals "hi ha persones que no els entenen", ha expressat el flamant el gerent, Jordi Garcia. Una iniciativa que utilitza un llenguatge més planer i una altra estètica i que va adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns de l'aprenentatge, gent gran, immigració, persones amb escolarització deficient, infants i joves amb necessitats educatives especials.

Gràcies a la col·laboració de l’Associació Lectura CIPO, es posaran a disposició 16 títols juvenils i per a adults, en català i castellà i de diverses editorials, com ara El libro de la selva, Ana Frank, Los miserables i El marinero y el mar.

En aquesta línia, també la gent gran podrà celebrar la diada de Sant Jordi i ho faran amb un programa específic, del 20 al 23 d'abril, a l’antic Mercat de Sant Joan i als complexos de gent gran d’Alexandra, Parc Central i Sant Oleguer.

Programa Sant Jordi 2023 de Sabadell by Naciodigital on Scribd