Més de 70 milions d'inversió al Taulí per incrementar l'activitat quirúrgica i reduir les llistes d'espera

L'Ajuntament de Sabadell està estudiant quins terrenys cedir aixecar un edifici de consultes externes

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
Redacció
31 de març del 2023
Actualitzat a les 17:42h
La inversió feta pel Departament de Salut a l'Hospital Parc Taulí el 2022 i 2023 s'ha traduït en un increment del 20% de l'activitat quirúrgica i en un 37% de les proves diagnòstiques, a la vegada, que ha reduït la llistes d'esperes. En aquest període s'han destinat 76,9 milions d'euros.

Enguany, hi ha reservats 47,3 milions d'euros -45 són del Servei Català de Salut i 2,3 de l'Ajuntament de Sabadell- per a la reforma de la Unitat de Cures Intensives (UCI) a la primera planta de l'edifici Frontal Gran Via i a la segona, la construcció de sis quiròfans. L'hospital passarà a tenir-ne 14, un dels quals el flamant de cirurgia ambulatòria.

A l'edifici Taulí del complex sanitari hi ha previst fer-hi un nou gabinet d'endoscòpies que entrarà en funcionament el mes de novembre i una nova àrea d'observació al Servei d'Urgències, amb 30 llits nous, disponibles a finals d'any, i el mes de maig s'obriran les noves consultes externes de pediatria a l'edifici Santa Fe.

A tot això, cal afegir la inauguració de l'edifici Ripoll l'any passat que es va endur 15,5 milions d'euros dels gairebé 30 que es van designar. “El Taulí necessitava més dimensió, la comença a tenir i necessitem que millori”, ha expressat el conseller de Salut, Manel Balcells, que aquest divendres ha visitat les instal·lacions acompanyat de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Consultes externes

Farrés ha explicat que s'està treballant amb Salut per cedir un terreny municipal al costat de l'hospital perquè s'hi pugui fer un nou edifici de consultes externes. “És necessari. És un tema que començarem a estudiar perquè, com que fa falta, segur que l’haurem de fer”, ha dit el conseller. Farrés ha afegit que aquesta qüestió es troba a les beceroles i “estic segura que, com sempre, quan es treballa des de les ganes, la complicitat i reconeixent la necessitat, ens n'acabarem sortint”.