Última injecció d'un milió d'euros per acabar el parc de les Aigües

S'estima que s'inauguri durant el 2024

Recreació del parc de les Aigües
Recreació del parc de les Aigües | Ajuntament de Sabadell
Aleix Pujadas Carreras
01 d'abril del 2023
La construcció del parc de les Aigües encara la recta final perquè sigui una realitat i s'ha donat el vistiplau a una última injecció econòmica: 1.003.018 euros. Així ho ha aprovat la Junta de Govern Local, celebrada aquesta setmana, i que suposa la fase 5 d'aquesta obra. Es tracta "d'un pulmó verd" a la zona de Can Llong.

Els treballs consistiran en construir jocs d'aigua i un quiosc que permetran configurar un espai de benestar i de refugi climàtic a la ciutadania. “S'han triat uns jocs que, amb petits cabals i d'ús senzill, implicaran un alt grau de participació per part dels infants”, ha indicat l'Ajuntament de Sabadell. Hi haurà aixetes amb temporitzador, comportes, molinets, sèquies i altres elements per promoure el joc actiu i creatiu.

Actualment, s'està acabant la fase 3, amb els camins i la passarel·la mirador. En paral·lel, ha començat la licitació de la fase 4, que fa referència a l'adquisició i col·locació del mobiliari urbà i part dels jocs infantils. La previsió és obrir el parc a la ciutadania “al llarg del 2024” d'un projecte iniciat l'anterior mandat, amb el govern quadripartit, en les fases prèvies i continuada per l’actual govern municipal.

El parc de les Aigües tindrà 61.171 metres quadrats de zona verda i 1.500 metres quadrats de jocs d'aigua. Hi haurà 470 arbres -450 seran nous-, i el mirador de 360 graus que coronarà  l'espai amb vistes a la Mola i el Montseny. També hi haurà aquest quiosc, serveis públics i jocs d'aigua que s'han autoritzar ara. En total, s'hi hauran destinat 5,5 milions d'euros. 

"No hi hagi distraccions"

El portaveu i alcaldable d’ERC, Gabriel Fernàndez, va instar que “no hi hagi distraccions, que es premi l'accelerador tant com sigui possible perquè la gent pugui gaudir aquest projecte” i ha reivindicat la feina feta durant el mandat anterior.

Per la seva part, el portaveu de l'equip municipal, Pol Gibert, ha recordat que aquest projecte ”ve de fa molts anys enrere i ha passat per moltes mans i diversos governs locals, però el que és un fet inqüestionable és que és aquest govern qui finalitzarà el parc amb noves aportacions”, en referència a què “l’hem millorat” amb jocs infantils i aqüàtics “molt millor del que estava previst”.