Els cotxes quedaran fora en la reforma dels voltants de l'Escola Amadeu Vives

El govern municipal reserva més de mig milió d'euros per a les obres

L'aspecte del futur entorn escolar
L'aspecte del futur entorn escolar | Ajuntament de Sabadell
Redacció
02 d'abril del 2023
L'accés a l'Escola Amadeu Vives es reformarà per tal de millorar aquest entorn escolar. Unes obres que deixaran fora el pas de vehicles al voltant del centre. Així ho ha aprovat la Junta de Govern Local, celebrada aquesta setmana, tot i que no ha especificat un calendari de les actuacions.

S'ha reservat un pressupost de gairebé 550.000 euros i s'ha de licitar, adjudicar i, per últim, executar els treballs. El principal canvi és que els cotxes no podran circular pel tram del carrer de Fra Luis de León entre Calders i Samuntada. Es convertirà en una plataforma única amb paviment nou de llambordes de formigó, que integrarà les reixes per a la recollida d'aigües.

També serà plataforma única el carrer Samuntada, entre Fra Luis de León i l'avinguda de Barberà, i l'aparcament dels vehicles passarà a ser en bateria. D’aquesta manera, els dos carrers on hi ha la façana del centre educatiu quedaran pacificats. A més, a la sortida de l’escola s’instal·larà un llarg banc massís i es plantaran arbres i a la cruïlla de la carretera de Mollet amb el carrer dels Calders.

El projecte forma part del pla de millora dels entorns escolars que s'està duent a terme en els últims anys. A la Junta de Govern Local també es va anunciar la licitació de les obres de millora de l'entorn de les escoles Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume i la millora de la seguretat i senyalització de 16 escoles més.