Sabadell planteja comprar tres edificis amb «ocupacions conflictives» per expulsar-los i ampliar el parc públic

Són tres blocs de Can Puiggener, la Creu Alta i Gràcia

Imatge d'arxiu de la façana del consistori
Imatge d'arxiu de la façana del consistori | Juanma Peláez
Redacció
28 de març del 2023
L'Ajuntament de Sabadell està negociant amb la propietat de tres blocs de pisos, que segons ha assegurat són objecte "d'ocupacions conflictives", per expulsar aquests inquilins i així, s'ampliï el parc públic d'habitatge, amb l'objectiu que serveixin per a "lloguer" o "emergència habitacional".

Es tracten d'immobles que són de titularitat de grans tenidors i, segons els càlculs municipals, suposaria incrementar en una cinquantena els habitatges públics. "Hi ha interès per part de les dues bandes", ha apuntat el regidor d'Habitatge, Eloi Cortés. La mesura, tal com ha justificat ell mateix, ve motivada perquè en aquest mandat s'han frenat 238 ocupacions, quan en l'anterior, entre 2015-2019, van ser-ne 63.

"El que és important no és la xifra, sinó l'impacte que generen al seu entorn, en algun cas, fins i tot, es troben en camins escolars, on hi passen nens i nenes matí i tarda", ha apuntat Cortés. D'aquesta manera, "s'acabaria amb els problemes de convivència i es guanyarien pisos per a famílies vulnerables”, ha afegit.

El cost d'aquesta operació i la remodelació dels pisos es podria finançar amb uns cinc milions d'euros procedents d'un crèdit de l'Institut Català de Finances (ICF). Un cop fossin municipals tocaria arreglar-los i, en cas necessari, adaptar-los, com el que passa sobretot amb els baixos.