1 de 10

Acord de «l'esquerra transformadora» de Sabadell: comuns, Podem i Guanyem aniran plegats als comicis

Una entesa de "llarg recorregut" que va més enllà de la cita amb les urnes

Escenificació de la unió | Albert Hernàndez
per Albert Hernàndez, Sabadell | 27 de març de 2023 a les 17:37 |

L'alcaldable de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, ha anunciat que la candidatura que encapçala incorpora Guanyem Sabadell. D'aquesta manera, "l'esquerra transformadora" de la ciutat s'uneix per formar part d'una "única papereta" a les eleccions municipals del proper 28 de maig.


Una confluència que "portava més de 12 anys" sense produir-se i que culmina "l'encàrrec" que havia agafat, un cop Podem va expulsar l'anterior candidata, i actual tinent d'alcaldessa, Marta Morell, i van començar a "caminar" plegats la formació morada i comuns. Aquesta entesa es traduirà en què membres de Guanyem s'incorporaran a la llista electoral, tot i que "encara s'està acabant de confeccionar", ha matisat Mena, però ha advertit que no seran en llocs de sortida.

Per això, ha volgut agrair la "generositat" en l'adhesió de Guanyem per "prioritzar els interessos de Sabadell". Les dues cares visibles d'aquest projecte polític, els exregidors Marisol Martínez i Miquel Soler, que van integrar el govern quadripartit en el mandat 2015-2019, no formaran part de la candidatura, però hi aportaran la seva experiència.


L'alcaldable ha assenyalat que aquest acord no és només per afrontar la cita amb les urnes del 28-M, va més enllà, "és de llarg recorregut", ha especificat. La idea, ha resumit, és "articular una candidatura electoral, però sobretot una proposta de contingut social que defensi els interessos de la ciutadania i que sigui estable".

 

Participació