​Nova crida atlètica solidària a Sabadell amb l’11 edició de la cursa Corro Contra el Càncer

L'objectiu és superar els 2.000 inscrits

El retorn de la cursa solidària aturada per la Covid
El retorn de la cursa solidària aturada per la Covid | Juanma Peláez
Redacció
24 de març del 2023
Actualitzat a les 17:16h
Aquest diumenge se celebra l'11a edició de la cursa Corro Contra el Càncer. Una prova 100% solidària, i és que tot el que reculli es destinarà a l’Associació Contra el Càncer. La línia de meta i arribada serà davant de Cal Balsach, a la plaça de La Creu Alta i arrencarà a les 10.30 hores.

Tot i així, els organitzadors han recalcat que no es farà cap classificació ni hi haurà cronometratge, perquè és “de caràcter solidari” i com a mostra d’aquesta filosofia, tots els participants que s’inscriguin lluiran el dorsal 1, “perquè cadascun d’ells són els veritables números 1”.

L’objectiu és superar els 2.000 participants i es millorin les xifres de l’any passat. Així, es continuïn “sumant esforços als més de 140.000 euros ja recaptats” de les altres edicions dutes a terme.

El recorregut, amb inici i final a Cal Balsach, és de cinc quilòmetres que es poden fer o bé corrent o caminant. Passarà per, entre altres punts, la Rambla, la plaça Doctor Robert, la Ronda Zamenhof i l’avinguda Onze de Setembre. Des d’aquest divendres ja es pot fer la inscripció en línia i la recollida de la samarreta i el dorsal, que tant es pot adquirir aquest dissabte o diumenge, abans de l'inici de la cursa solidària.

La jornada festiva s'acompanyarà de tres master class a la plaça de La Creu Alta: ballet fit, a càrrec del CT Sabadell; Zumba (CN Sabadell) i Ioga (Inspira’m). 

Atletisme com a teràpia

L¡associació esportiva sense ànim de lucre WeRun és l’encarregada d’organitzar la cita atlètica. Una iniciativa que és idea de Lluís Domingo, un jove diagnosticat de càncer de colom el 2011 i que, durant el tractament, va endinsar-se en el món de l’atletisme i es va adonar que podia compartir la seva experiència per ajudar altres persones amb aquesta malaltia.