La Direcció General de Policia suspèn de sou i feina els mossos que van torturar dos joves a Cerdanyola

Elena afirma que un cop comunicada la sentència s'ha apartat de forma cautelar els agents condemnats

Imatge d'arxiu dels Mossos
Imatge d'arxiu dels Mossos | ACN
Nació
24 de març del 2023
Actualitzat a les 18:20h
La Direcció General de Policia dels Mossos d'Esquadra ha suspès de sou i feina elssis agents ARRO de la policia catalana condemnats per tortures a dos joves que van fugir d'un control a Cerdanyola del Vallès la matinada de Sant Jordi de 2016. Així ho ha indicat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

Una decisió que s'ha pres un cop s'ha comunicat la sentència i s'ha aplicat aquesta mesura, a més, de l'obertura d'un expedient disciplinari. De fet, era una decisió previsible, ja que aquest divendres al matí el cap de la policia, Pere Ferrer, havia avançat, en una entrevista a Ràdio 4, que s'emprendrien mesures cautelars "exemplars i contundents".

Ferrer ha assenyalat que “com en el cas de qualsevol altre funcionari” si es ratifica la sentència, seran expulsats del cos. “Encara hi ha possibilitat de recurs al TSJC i al Suprem, però ja sabem que hi ha una condemna per uns fets gravíssims”, ha advertit. 

Ha precisat que la Divisió d'Afers Interns va ser requerida per l'Audiència de Barcelona per aportar unes dades i ha indicat que la previsió és que en les properes hores aquestes decisions puguin traslladar-les als sis efectius. 

El dictamen marca cinc anys i un mes de privació de llibertat per a un dels inculpats, mentre que als altres cinc quatre anys, a més, els mateixos d'inhabilitació. També hi ha fixada una indemnització per a les dues víctimes.