L'oposició demana explicacions per l'expulsió del tinent d'alcaldessa de Sabadell

Posen l'accent en esclarir les acusacions de Rodríguez, mentre que Junts expressa un posicionament clar al costat de Farrés

Els representants dels tres partits de l'oposició
Els representants dels tres partits de l'oposició | Nació Sabadell
Redacció
21 de març del 2023
Actualitzat a les 20:58h
Menys de 24 hores després que l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, fulminés el tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez, la majoria dels grups de l'oposició han comparegut en bloc per requerir explicacions.

Els cupaires han estat els primers a sortir a la palestra, la seva portaveu, Nani Valero, ha reclamat "esclarir fets si existeixen dubtes", en al·lusió a unes “suposades irregularitats” en un expedient d'Smatsa, tal com Rodríguez ha indicat en un missatge a Facebook. I l'ha emplaçat a denunciar-les, "el PSC embruta el nom de la ciutat amb les seves pugnes de poder”, ha rematat.

L'alcaldable no s'ha mullat sobre les "amenaces i coacció" denunciades pel consistori, "no posem en dubte el que ha passat, no entrarem a valorar-ho". Per la seva banda, la regidora, i número 2 a les llistes per a les municipals, Anna Lara, ha lamentat que la premsa tingués abans la informació que els grups municipals, cosa que prova "la manca de transparència i de menysteniment" dels socialistes.

Gabriel Fernàndez: "Hem de posar llum a la foscor"


ERC, abans de tot, ha condemnat les presumptes amenaces. L'alcaldable, i líder de la formació, Gabriel Fernàndez, però, ha instat posar el “focus on toca”, i no únicament en aquests fets. “Posar llum a la foscor, i això només es pot fer amb transparència”, ha reblat. Ha precisat que el correu electrònic, en el qual s'informaria de suposades irregularitats amb la concessionària, “fa referència a dues qüestions: el cobrament d'una factura, d’Smatsa, sobre el càlcul de l'IPC. L'altra explica que hi ha un informe jurídic extern sobre la presa de decisió d'unes demandes d’Smatsa i aquest va en una línia i el govern en una altra”.

Fernàndez ha exigit arribar “fins al final” perquè si es confirmés seria un fet “molt greu”, ha qualificat. El republicà ha demanat "enterrar aquestes pràctiques. Els de sempre ens portaran als camins de sempre. Això està al seu ADN, és la seva forma de fer política”.

Des de Cs, el seu alcaldable, Joan Garcia, ha recalcat que "volem explicacions" i que el grup municipal ha d'analitzar la documentació que tenen. Ha censurat les presumptes maneres de Rodríguez, però ha posat èmfasi en què l'objecte de discussió és el contingut del correu electrònic, el qual no tenen, ha criticat. "Bàsicament són irregularitats a l'hora de gestionar el contracte" amb l'empresa de neteja i ha insistit que "s'exposi d'una forma més clara la informació" i ha advertit que "si no ho tenim, anirem on calgui", en al·lusió a iniciar la via judicial.

En aquest sentit, ha interpel·lat l'extinent d'alcaldessa perquè "prengui la iniciativa i denunciï" aquestes suposades anomalies. Garcia ha recordat que Rodríguez era "la persona de confiança de l'alcaldessa. Fins fa dos dies formava part del nucli més important" i ha rematat, "no voldríem pensar que hi ha cap tipus de relació amb la manera de fer del passat". El regidor dels taronja, José Luis Fernández, ha admès estar sorprès, tot i que ha matisat, "tens la sensació que tornen vells hàbits i al final els ha acabat esclatant a la cara".

Una línia d'exigència que també ha imprès l'alcaldable dels comuns, Joan Mena. En un fil a Twitter ha reivindicat "contundència, transparència i rigor" i ha seguit, "no ens podem permetre ni una ombra de dubte". Ha recordat que la ciutat "ha patit molt a causa de la corrupció" i ha apuntat cap a l'alcaldessa perquè sigui "transparent".  

Matas dona suport a Farrés

El líder de Junts per Sabadell, i candidat a l'alcaldia, Lluís Matas, s'ha posicionat al costat de Farrés per "uns fets molt greus i intolerables" i ha assenyalat la importància de "tolerància zero contra aquest tipus de comportaments". No ha entrat sobre les irregularitats expressades per Rodríguez, "no s'ha presentat cap denúncia al respecte ni prova", ha justificat i ha continuat, "no som jutges ni entrarem a fer-ne". Matas espera que aquest afer "no embruti la campanya electoral"