​La policia espanyola allibera 16 dones obligades a prostituir-se en l'operatiu fet a Sabadell i altres ciutats

La investigació va arrencar al gener de 2022, es detenen set persones i s'escorcollen prostíbuls a Catalunya, illes Balears i el País Valencià

 El desplegament policial en un carrer de La Creu Alta
El desplegament policial en un carrer de La Creu Alta | Juanma Peláez
A.H.
20 de març del 2023
Actualitzat a les 11:11h
L'operatiu de la policia espanyola, desplegat a principis de març a Sabadell, i que formava part d'un operatiu conjunt contra l'explotació sexual, es va saldar amb 16 dones alliberades i que eren obligades a exercir la prostitució. Un rescat que va arribar en els nou escorcolls simultanis, entre Catalunya, illes Balears i País Valencià.

Així ho ha informat el cos aquest dilluns i ha precisat que l'organització aprofitava “l'abús de superioritat i per la situació de necessitat i vulnerabilitat” per forçar-les. Entre Sabadell i Barcelona es van detenir set persones, totes de nacionalitat xinesa -com les dones alliberades-, estan acusades d'un delicte de pertinença a organització criminal, prostitució coactiva i contra el dret dels ciutadans estrangers.

La investigació va arrencar al gener de 2022 a Sabadell arran de descobrir una pàgina web amb contingut sexual i en la qual s'anunciaven cases/prostíbuls en diverses poblacions. I, d'altra banda, es va conèixer de l'existència d'aquests a la capital vallesana. Havien de prostituir-se “en habitacions amb falta de ventilació i insalubres i, a més, era on dormien i vivien”.
 

Dos agents que participen en la intervenció a la Via Massagué Foto: Juanma Peláez


Amb aquesta informació recollida, es va preparar l'acció policial i es va entrar en immobles d'Inca (Mallorca), Premià de Mar, Palamós i Alacant. De les 16 dones identificades, nou es trobaven en situació irregular. La policia espanyola ha assegurat que a totes elles se'ls va oferir assistència i ajuda als serveis socials.
 

Nou cop a la prostitució

El desplegament policial per la ciutat  que ha dut a terme suposa un altre cop contra la prostitucióEl mes de setembre de 2021 es van detenir 14 persones acusades de delictes de tràfic de persones i drogues i explotació sexual. Unes detencions acompanyades de vuit escorcolls en vuit habitatges de la capital vallesana i es van alliberar 25 dones.

Al novembre del mateix any, la localitat va ser un dels punts d'actuació, juntament amb d'altres de la comarca com Castellar, Sant Quirze del Vallès i Polinyà i Torrelles de Llobregat, contra el tràfic de drogues i la prostitució.