El
Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) ha adjudicat al
Centre Especial de Treball de la
Fundació CIPO el servei de gestió i logístic del
projecte de sostenibilitat alimentària Mercat Circular. Es tracta d’una iniciativa que
aprofita les fruites i verdures que
no es comercialitzen.
La feina es traduirà en quatre hores diàries i s'espera donar un impuls al projecte. Concretament, es farà
la detecció, triatge, preparació i transport dels aliments. A més, s’encarregarà de la coordinació amb les entitats per a la distribució de la fruita i verdura recuperada.
Així mateix, donarà suport als aliments recuperats dins del marc de les actuacions de
sostenibilitat alimentària del projecte Recooperem, que també és de l’entitat supramunicipal.
El Mercat Circular, que es va posar en marxa el 2021, ha acumulat gairebé
58.000 quilograms entregats per a distribució a la ciutadania;
24.586 quilograms descartats pel consum humà després del triatge i
82.437 quilograms rebuts.