​El germà de Cipriano Martos, Sabadellenc de l’Any

En la segona edició del premi impulsat per iSabadell

El germà de Cipriano Martos, Antonio Martos, en saber que era el guanyador
El germà de Cipriano Martos, Antonio Martos, en saber que era el guanyador | Juanma Peláez
A.H.
16 de març del 2023
Actualitzat a les 10:37h
El germà de Cipriano Martos, l'activista assassinat pel règim franquista, Antonio Martos ha estat escollit Sabadellenc de l'Any. Ha estat en la segona edició d'aquesta iniciativa que va impulsar el 2022 el diari digital iSabadell, coincidint amb el desè aniversari del mitjà de comunicació local.

Martos ha rebut aquest reconeixement, de la mà del doctor Manel Cervantes, guanyador l'any passat, per votació popular i era un dels cinc candidats al guardó. Se l’ha homenatjat per la seva “perseverança” en la lluita perquè es reconegués la figura del seu germà i s’identifiquessin les seves restes. Precisament, fa uns dies es va aconseguir d'una fossa comuna del cementiri de Reus.

El familiar del sindicat OSO (Oposición Sindical Obrera), i que també va ser militant del PCE M-L (Partido Comunista Español Marxista-Leninista) i membre del FRAP, era un dels cinc que optaven al Sabadellenc de l’Any. També hi havia la pianista Laura Andrés; la responsable de l’Espai Àgora de Sabadell, Maria Antònia Cabistany; la rider Queralt Castellet i el director de fotografia, Tomàs Pladevall.
 

Tots els candidats al Sabadellenc de l'Any Foto: Juanma Peláez


L'acte també va tenir un record per al fotoperiodista d’iSabadell, David Bisbal, que va morir el passat 6 de desembre. De fet, "ha estat un acte molt David", ha assenyalat el director del diari, Jordi de Arriba. Precisament, ha anunciat que el concurs de fotos estiu, “que va ser una idea seva”, ha apuntat, enguany que arribarà a la desena edició es batejarà amb el nom de Concurs de fotos estiu Sabadell Memorial David Bisbal.