El Taulí incrementarà un 20% l'activitat amb l'entrada en funcionament d'un nou quiròfan

Aquest servei evitarà que es derivin pacients a altres centres hospitalaris

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Gala Espín
Redacció
13 de març del 2023
Actualitzat a les 17:47h
El Consorci del Parc Sanitari del Parc Taulí incrementarà un 20% l'activitat quirúrgica amb l'entrada en funcionament d'un nou quiròfan, que ha començat aquest dilluns. Un servei que s'ha engegat a la unitat que no requereix l'hospitalització del pacient, coneguda com a ambulatori.

Es tracta d'una cinquena sala d'operacions al Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA) del complex i que també servirà, precisament per aquest caràcter de més aviat de dispensari, per evitar la derivació d'usuaris a d'altres centres hospitalaris.
  En aquesta línia, la infraestructura suposarà créixer en altres projectes com són l'ambulatorització d'intervencions d’alta complexitat o la resposta a pacients amb urgències quirúrgiques, no tributaris d’ingrés. Això vol dir que es traduirà en un impacte directe en oftalmologia, cirurgia general, cirurgia pediàtrica, urologia i traumatologia.

El CQA va dur a terme el 2022 més de 7.900 intervencions i aquest cinquè quiròfan forma part del pla estratègic de millora de l'assistència quirúrgica al Taulí.