​L'alcaldessa de Montcada confia que després de l'estiu comencin les obres del soterrament de les vies del tren

El cost social dels atropellaments al municipi és de vuit milions d’euros

Pas a nivell al centre de Montcada
Pas a nivell al centre de Montcada | Adrià Costa
13 de març del 2023
Actualitzat a les 14:44h
L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha expressat la seva confiança que després de l’estiu s’iniciïn les obres del soterrament de l’R2, un cop a principis del mes d’abril “s’hagin adjudicat”, ha indicat. Unes afirmacions que han arribat després que es conegués que Ferrovial, conjuntament amb FCC i Comsa, executaria el projecte.

D’aquesta manera, duria a terme uns treballs que superen els 600 milions de pressupost. Així ho va informar Expansión la setmana passada i sortia a la  llum després que la multinacional anunciés la intenció de traslladar la seu social als Països Baixos. Campos espera que, igualment, es compleixin els terminis establerts.

Ha recalcat que el soterrament és “cabdal” per tancar “la cicatriu” que té el municipi pel pas de les vies i “ajudarà a cohesionar sociolament” i també “la trama urbana”. Precisament, les morts  a les vies que travessen la localitat (176) tenen un cost social anual de vuit milions d’euros.

Es tracta d'una xifra que surt de l'informe que ha elaborat Barcelona Regional, presentat aquest dilluns sota la iniciativa “Montcada diu Prou!” a petició del consistori per calcular “el sobrecost” de les “servituds” de la localitat vallesana a Barcelona.