1 de 10
MEMÒRIA HISTÒRICA

Sabadell incrementarà el nombre de llambordes Stolpersteine al carrer

És un de la vintena de municipis on s'hi col·locaran

Les reconegudes llambordes | Memorial Democràtic
per NacióSabadell, Sabadell | 13 de març de 2023 a les 08:40 |
Sabadell serà un dels 22 municipis on s'hi col·locarà alguna o algunes de les llambordes Stolpersteine en la nova remesa que ha preparat el Memorial Democràtic. D'aquesta manera, la ciutat incrementarà el nombre que hi ha col·locades al carrer -61-, consolidant el títol honorífic de la localitat catalana que més en té.

L'organismre ha previst instal·lar 95 llambordes aquest 2023 que recorden els deportats als camps de concentració nazis. La capital vallesana serà l'única població de la comarca que rebrà aquest element de memòria històrica. Ja n'hi ha a Castellar, Ripollet, Terrassa, Rubí, Santa Perpètua de Mogoda i Sant Cugat,


La primera d'aquesta norantena d'Stolpersteine començarà a posar-se aquesta mateixa setmana a Lleida. Amb aquestes 95 Catalunya tancarà l'any amb un total de 518 repartides en 79 municipis. Cal recordar que va ser el primer punt de l'Estat on es van posar -va ser a Navàs, al Bages, el 2015-.Aquestes llambordes són unes plaques artístiques urbanes creades per l'artista alemany Gunter Demnig en record de totes les persones deportades pel feixisme alemany. Es col·loquen davant de l'última residència on la persona va viure en llibertat. Ja n'hi ha més de 82.000 repartides per tot el món.


 

Participació