Carpetada provisional a investigar la difusió del vídeo sexual a la discoteca Waka

El jutjat d'instrucció número 5 de Sabadell ho justifica en no poder identificar, per ara, els usuaris

Imatge d'arxiu de Waka Sabadell
Imatge d'arxiu de Waka Sabadell | Juanma Peláez
09 de març del 2023
Actualitzat a la 13:07h
El jutjat d'instrucció número 5 de Sabadell ha arxivat provisionalment la investigació de la difusió del vídeo sexual, enregistrat la matinada del 24 de desembre de 2022 a la discoteca Waka Sabadell, que es troba a Sant Quirze del Vallès. Unes imatges que es van fer virals i en les quals apareix una menor fent una fel·lació a un noi a l'interior de la sala.

Una mesura que ha justificat en no poder identificar, per ara, alguns dels usuaris de Twitter que van compartir el vídeo. I davant la possibilitat que s'allargui la identificació d'aquests perfils, que ha xifrat en una seixantena, el jutjat ha decidit donar carpetada perquè els terminis de prescripció no segueixin corrent.

En l'auto s'ha reclamat a la multinacional que dirigeix Elon Musk que faciliti als Mossos d'Esquadra, entre altres informacions, les dades d'una trentena d'usuaris que haurien repiulat el tuit i d'uns altres que els haurien compartit per primer cop, minuts després de produir-se l'escena.

Ha qualificat tal ordre de "proporcionada i necessària" i ajustada a la llei, tot i que comporta "una ingerència en el dret fonamental al secret de les comunicacions". A la vegada, però, ha matisat que "la proporcionalitat" té sentit, ja que l'única finalitat que persegueix és d'indagar i conèixer els responsables.