La plantilla del CAP Can Llong sumarà dos metges

S'afegiran als dos professionals d'infermeria i auxiliars

Les noves instal·lacions d'atenció primària
Les noves instal·lacions d'atenció primària | Albert Hernàndez
08 de març del 2023
Actualitzat a les 16:10h
ElCAP Can Llong, inaugurat el passat 14 de desembre, sumarà dos metges a la plantilla, que s'incorporaran als dos professionals d'infermeria i també dos auxiliars. Aquest és el compromís que han arrencat l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, en una trobada amb el conseller de Salut, Manel Balcells.

Una promesa que té el seu origen en la reunió que el consistori sabadellenc i Salut van mantenir hores després de la posada en marxa de l'equipament. En aquesta trobada, Balcells va emplaçar a fer una nova entrevista inicialment al febrer, però posteriorment es va ajornar al març, per concretar la "revisió generosa" de personal. Farrés ha expressat la seva satisfacció per aquest moviment de la Generalitat: "Fem un pas endavant per dotar Can Llong dels serveis sanitaris que mereix".

L'anunci d'aquesta arribada de professionals ja la va avançar la mateixa alcaldessa durant la sessió ordinària del mes de març, concretament, en el debat de la presentació de la moció d'entitats perquè s'acceleressin els processos per construir els edificis dels centres educatius Virolet, Arraona i Narcisa Freixas i Cruells. "Hem apretat i ho continuarem fent", va afirmar i va seguir, "per una cosa tan òbvia" com que tingui facultatius propis.

La voluntat és que s'aniran afegint nous professionals mèdics a mesura que es vagi incrementant la població que atén el centre, segons correspongui a les ràtios de població d'aquest sector del municipi. Encara que la finalitat és que la mitjana se situï per sota de la de la localitat. Cal tenir en compte que el CAP Can Llong atén 3.400 usuaris i té a l'horitzó arribar als 9.000.

Tot plegat, és fruit, tal com ha subratllat Farrés, de les reivindicacions de l'administració local iles entitats veïnals -el CAP Can Llong és un servei molt anhelat i llargament reivindicat al barri, també a Castellarnau-.