El Saló Sakura Matsuri torna a Fira Sabadell del 14 al 16 d'abril

La segona edició del certamen dedicat al Japó començarà a celebrar-se des del 18 de març

Una de les activitats dutes a terme a Fira Sabadell
Una de les activitats dutes a terme a Fira Sabadell | Organització
Marc Parayre
07 de març del 2023
Actualitzat a les 17:16h
El Saló Sakura Matsuri, el certamen multisectorial dedicat a la cultura, la gastronomia, l’oci i la gastronomia, entre d’altres, de Japó, tornarà a Fira Sabadell del 14 al 16 d’abril. Serà la segona edició i que comptarà amb una centenar d’activitats relacionades amb el país nipó, que arrencarà aquest mes de març.

Novament, ocuparà 3.000 metres quadrats de la nau central de Fira Sabadell, on hi haurà les jornades de gastronomia i les activitats per a les escoles. A més, durant aquests dies d'abril, a la Pista Coberta d'atletisme s'organitzaran actes d'arts marcials.

Enguany, també hi haurà algunes novetats com ara que la inauguració es farà el 18 de març als Jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. Un tret de sortida que consistirà en la plantació del cirerer Sakura Someiyoshino; l’inici de l’exposició de joguines japoneses, coorganitzada pel Consolat General del Japó a Barcelona, i la instal·lació de la primera pèrgola japonesa.

A la programació hi ha la primera edició de la Tribuna Japó-Sabadell, prevista pel 30 de març, al Saló Modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. Una cita que es planteja com un espai de relació de les diferents empreses, comerços i entitats del món de la cultura, la gastronomia, l’esport i l’economia. Sakura Matsuri

Candidatura "difícil" per acollir la "Japan Week"
El regidor de Junts per Sabadell -i portaveu de la formació-, Lluís Matas, ha donat més detalls del que va avançar al gener sobre la candidatura perquè la capital vallesana organitzi lJapan Week, un esdeveniment setmanal per presentar la cultura, l'art, la música, la moda, la gastronomia i l'economia del país asiàtic. “Sabem que és difícil, però és una gran oportunitat" i és que suposaria ser "la capital internacional del Japó”, ha afirmat Matas. La Japan Week està organitzada per la International Friendship Foundation (IFF).

La primera edició del Sakura Matsuri va tancar amb més de 10.000 persones durant el mes que es va celebrar l'esdeveniment el 2022 -pràcticament al llarg de l'abril-. “Tenim la intenció que la fira es consolidi i creiem que pot haver-hi més participació que fa un any. Sabadell és la capital del Japó a Catalunya i a l’Estat”, ha reblat Matas. L’encarregada d’Assumptes Culturals del Consolat General del Japó a Barcelona, Anzu Maekawa, ha assegurat que "estem molt contents de tornar a col·laborar".