​La sabadellenca Tània Nadal assumeix la presidència del Consell Social de la UAB

Agafa el relleu de Gabriel Masfurroll, que ha liderat l'òrgan des de 2014

La foto de família amb la nova presidenta i el sortint i el rector de la UAB
La foto de família amb la nova presidenta i el sortint i el rector de la UAB | UAB
Redacció
05 de març del 2023
L'empresària de Sabadell Tània Nadal ha assumit, aquesta setmana, la presidència del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És l'òrgan de participació de la societat en el centre universitari i s'encarrega d'integrar i relacionar l'activitat del campus amb el sector públic, la societat civil i el teixit productiu, entre altres tasques.
 
Un càrrec que, tot i estar lligat a la UAB, el nomena la Generalitat i ha escollit Nadal, que des de 2014 forma part del Consell Social com a representant de l’executiu català. A més, és membre de la junta directiva de la mútua d’accidents de treball Egarsat i membre del consell d’administració del grup hospitalari Clíniques Mi.
 
La sabadellenca s'ha format al Haverford College i a la Universitat de Harvard, també compta al seu currículum haver cursat el Programa de Lideratge i Innovació d’ESADE. Ha fixat com a repte de futur l'aprenentatge, el qual ha dit que està canviant: “Si sumem el know-how de la universitat amb la mirada externa que aporta la societat podem arribar a grans col·laboracions”.  
 
Ha agafat el relleu de Gabriel Masfurroll, que ha ocupat presidit l’òrgan des de 2014, i ha repassat la seva etapa marcada per crisis econòmiques, politicosocial, sanitària i ciberseguretat. Ha fixat assignatures pendents com intentar “canviar la governança de la universitat i que es tingui en compte el Consell Social i sigui més conegut”. En aquest sentit, ha apuntat que es donin a conèixer “les veritables despeses de ciutat” que té la universitat.