Mor Josep Molins, llegenda de l'atletisme de Sabadell

Era president de la Joventut Atlètica de Sabadell, va ser olímpic a Roma 1960 i va participar als Jocs Iberoamericans

Josep Molins en l'estrena de les pistes amb el seu nom
Josep Molins en l'estrena de les pistes amb el seu nom | Juanma Peláez
Redacció
02 de març del 2023
Actualitzat a les 12:20h
Sabadell està de dol per la mort del president de la Joventut Atlètica Sabadell (JAS), Josep Molins. Així ho ha anunciat l'entitat esportiva aquest dijous al matí a través d'un post a Instagram. Molins és una llegenda local d'aquest esport i un referent, tant en l'àmbit català com estatal.

Ha traspassat amb 90 anys i deixa un llegat, a més de l'esportiu, de memòria d'aquesta disciplina esportiva. De fet, fa una mica més d'un any va muntar un museu en un antic taller mecànic, al carrer Convent. Una col·lecció de peces, material, documents i trofeus de més de mig segle, entre d'altres, que havia acumulat a la seva mítica botiga que tenia a la Rambla.  

Molins va ser el primer olímpic de Sabadell, va competir als 5.000 metres a Roma el 1960. A més, també va destacar en les distàncies de mig fons, els 1.500 i 3.000, i fons, 5.000 i 10.000, i en la modalitat de cros, amb una sisena plaça a Sheffield (Regne Unit) el 1962. A més, també va córrer maratons, especialment després de la seva retirada de l'elit. 

Precisament, en aquestes dues distàncies de fons va destacar. Va ser campió d'Espanya el 1958, 1960 i 1961 i als Jocs Iberoamericans, organitzats a Santiago de Chile el 1960, va penjar-se dues medalles de plata. Entre 1955 i 1968 va acumular 28 internacionalitats amb la selecció estatal. 

Molins no es va desvincular d'aquest esport, va ser entrenador, seleccionador, directiu i professor. Per això, Sabadell li va donar la Medalla de la Ciutat a l'Esport en la categoria Or de 1972, el premi Tenacitat de les Agrupacions Professionals Narcís Giralt i el premi Forjador de l'Esport Català de la Generalitat de Catalunya. A més, l'Ajuntament va batejar les pistes d'atletisme de Sant Oleguer amb el seu nom com a reconeixement a la seva trajectòria

Les reaccions al traspàs de Josep Molins han estat nombroses, a través de les xarxes socials, a més de l'alcaldessa, Marta Farrés, i representants polítics, també, i especialment, de les entitats esportives de la capital vallesana i altres punts del territori.