Cs Sabadell reclama que torni l'atenció sense cita prèvia en serveis municipals

La formació considera que “agreuja la desigualtat” i “implanta la bretxa digital”

La terrassa d'un bar a la plaça del Mercat Central
La terrassa d'un bar a la plaça del Mercat Central | Albert Hernàndez
Redacció
28 de febrer del 2023
L'alcaldable de Cs Sabadell, Joan Garcia, ha reclamat que torni l'atenció sense cita prèvia en diversos serveis municipals. Una petició que fa especialment davant la reducció “dràstica” d'atenció presencial al Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament en els últims anys -des de l'any 2016-.

“Oficines com les del carrer Indústria haurien de poder atendre matí i tarda” i si no es fa així, “s'està perjudicant” les persones grans. “És imperatiu resoldre la qüestió”, perquè “agreuja la desigualtat per gènere, edat, nivell de renda i implanta la bretxa digital” en la relació amb les administracions.

Garcia ha assenyalat que el 2016 es va rebaixar al 50% l'atenció a les tardes de totes les oficines i el 2018 es va implantar la cita prèvia que “invalidava la cita als 10 minuts de retard” i el 2020, “la Policia Municipal va denunciar una estafa”, ja que hi havia qui pretenia cobrar la ciutadania per fer reserves.

A més, ha apuntat que durant els mesos d'estiu “cap de les oficines” del Servei d’Atenció al Ciutadà obre a les tardes. Per això, ho ha qualificat “d’inadmissible”. En aquesta línia, ha reclamat que el Despatx Lluch, que precisament es troba al carrer Indústria, estigui obert fins a les 19 hores dues tardes a la setmana.