Torna a l'agenda el cicle de conferència d'Aigües Sabadell que posa el focus en mesures per abordar la sequera

Tractarà sobre l'aigua regenerada, una alternativa amb molts usos a la ciutat

Marta Ordóñez
25 de febrer del 2023
Aigües Sabadell torna a posar a l'agenda de la ciutat una de les cites que duu a terme a l’Aula de l’Aigua, que es troba al carrer Concepció. El proper dimarts, 28 de febrer, arrenca el cicle de conferències Aigua i Món 2023 i ho fa amb un tema d'actualitat com és l’aigua regenerada, tenint en compte que hi ha una alerta per sequera.

Una xerrada a tres bandes per explicar aquesta alternativa per estalviar aigua i que anirà a càrrec del director general de la companyia, Xavier Cabanillas; la cap de Servei de Transició Energètica de l’Ajuntament de Sabadell, Núria Saperas, i el responsable de Sanejament i Innovació, Jordi Vinyoles.

A la ciutat es reutilitza l’aigua tractada a la depuradora de Riu Sec per a finalitats que no és necessària que l’aigua sigui potable com ara, la neteja dels carrers, els usos industrials i el reg de zones enjardinades, entre d’altres. D’aquesta manera, s’aconsegueix estalviar per al consum domèstic. I el millor exemple es troba al polígon industrial de Sant Pau de Riu-sec.

D’altra banda, Aigües Sabadell té la primera concessió de Catalunya per a l'ús d'aigua regenerada en la descàrrega dels inodors. A més, la capital vallesana compta amb camions cisterna amb aigua d'aquest tipus que funcionen les 24 hores del dia els 365 dies de l'any.

La sessió arrencarà a les 11.30 hores i serà la primera d'aquesta iniciativa. L’any passat ja va recuperar la presencialitat, després d’una mica més d’un any amb l’activitat suspesa per la Covid-19. La ponència també es podrà seguir pel canal de YouTube de la companyia.