Fernàndez apel·la a la «literalitat de l'acord» sobre la Ronda Nord i descarta completar el Quart Cinturó

Remarca que hi ha pactat fer un conveni amb l'Estat per redactar un projecte per millorar els sistemes urbans de Sabadell, Terrassa i Castellar

El conseller de Territori, Juli Fernàndez.
El conseller de Territori, Juli Fernàndez. | Adrià Costa
Redacció
20 de febrer del 2023
Actualitzat a les 11:54h
El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha apel·lat a la "literalitat de l'acord" sobre la Ronda Nord per matisar que això no vol dir construir tot el Quart Cinturó, projectat dècades enrere, ha recordat. Ha celebrat que s'hagin aprovat els pressupostos i que aquests contemplin, entre d'altres, la millora de la mobilitat al Vallès Occidental.

Fernàndez, en una entrevista d'aquest dilluns a Els Matins de TV3, ha recalcat que l'entesa amb el PSC preveu un conveni amb l'Estat per redactar un projecte que permeti millorar els sistemes urbans de Sabadell, Terrassa i Castellar, tal com ho recull el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV). Així ho ha assenyalat i ha afegit, "no hi ha un traçat definit i això és posterior".

En aquest sentit, ha apuntat que aquest PEMV "prioritza en intervenir en carreteres existents". Ha posat l'accent en aquest pacte, "la literalitat dels acords són importants". I per això, ha indicat que "no diu que es construirà" el Quart Cinturó en la seva totalitat, fins a Granollers.

A la pregunta sobre si se sent còmode signant aquest tipus de projectes, especialment al territori on va ser alcalde, ha dit que "segueixo pensant el que pensava". Ha reiterat la necessitat de tenir uns comptes catalans i ho ha englobat en un marc de negociació.