CCOO perd força en la nova victòria a les eleccions sindicals al Banc Sabadell

La Intersindical és el sindicat que més creix, passant de 15 a 20 delegats

Seu central del Banc Sabadell.
Seu central del Banc Sabadell. | Adrià Costa
Redacció
16 de febrer del 2023
Actualitzat a les 20:13h
CCOO ha tornat a imposar-se a les eleccions sindicals al Banc Sabadell, celebrades aquest dimecres. Tot i el triomf ha perdut força respecte a l'última cita. La confederació ha aconseguit 45 delegats, 12 menys que el 2019, cosa que li ha servit per situar-se per sota del 50% de presència a l'entitat financera.

Una pèrdua de representació que han absorbit, principalment, La Intersindical, l'organitzaxió que ha experimentat una pujada més notable, passant de 15 a 20, així com Quadres GBS-Fine, de 10 a 14, i la Federación, de tres a set. UGT s'ha quedat amb menys de la meitat, de 13 a sis. I per últim, la CGT no ha obtingut presència, després que el 2019 aconseguís dos delegats.

La Intersindical es manté com la segona opció sindical dins el Banc Sabadell, amb una mica més de 20% de membres. Quadres GBS-Fine passa a ser la tercera amb el 15%. Sigui com sigui, CCOO ha aconseguit 120 representants dels 259 que s'escollien a Catalunya en aquesta cita electoral al banc.

En aquestes eleccions globals a l país s'han escollit 35 delegats menys que en les anteriors per les contínues reestructuracions -la darrera fa una mica més d'un any- i del procés de digitalització del sector bancari.