ERC Sabadell fitxa l'exconvertgent Sílvia Renom per ser la número 2 a les llistes

Va ser regidora del CiU, després PDECat, i opta a torna al ple quatre anys després

La presentació de la incorporació als republicans
La presentació de la incorporació als republicans | Albert Hernàndez
10 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:31h
La que va ser regidora, inicialment de CiU, en el mandat 2015-2019 a Sabadell Sílvia Renom-la formació va acabar el període sota el nom de PDECat- serà la número 2 a les llistes d’ERC per a les eleccions municipals del proper mes de maig. En una maniobra per “eixamplar la base”, tal com ha dit el portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez.

Renom ha admès que “tinc un passat”, en al·lusió al seu pas per convergència, però ha asseverat que arriba “com a independent”. Ha explicat que “vaig plegar d'un partit que no existeix i em vaig trobar sense aquest espai polític” i "el projecte que presenta ERC, com el de convergència, concentra moltes sensibilitats".

A més, ha apuntat que en l'àmbit local permet fer-ho. Ha recordat que va treballar amb el líder republicà a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015, en la coalició independentista que es va batejar Junts pel Sí. Renom ha afirmat que "em vaig sentir còmode" en aquella etapa.

Fernàndez ha justificat aquest fixatge amb “la intenció d'obrir” el partit i, de fet, s'ha posat com a exemple, ell mateix, “venia de la maragallisme i ara soc candidat a l'alcaldia”. “Estem eixamplant la base”, ha assenyalat i amb el factor comú “de valors bàsics com la solidaritat i el republicanisme”, entre d'altres.

Aquesta arribada a ERC, segons ha asseverat el líder de la formació, "ens va més forts que ahir" i ha avançat que no serà la primera persona independent que s'adhereix a les llistes. "N'hi haurà més", ha advertit, sense precisar si també vindran d'altres forces polítiques de la ciutat.