​Quatre consorcis de 15 empreses es presenten a la licitació del soterrament de les vies a Montcada i Reixac

El municipi celebra la “gran notícia” i admet que “mai s'havia arribat tan lluny” amb aquesta reivindicació

Un dels passos a nivell que hi ha al municipi entre «en la recta final»
Un dels passos a nivell que hi ha al municipi entre «en la recta final» | Adrià Costa
Redacció
09 de febrer del 2023
El soterrament de la línia ferroviària R2 al seu pas per Montcada i Reixac està una mica més a prop, després que aquest dimecres s’hagi conegut que quatre consorcis de 15 empreses s’hagin presentat dur a terme l’obra. Es tracta de la segona licitació del projecte, després que Adif retirés la primera oferta el març de 2022 per un plec de condicions de la licitació.

El pressupost és de 621 milions d'euros, un 33% superior a l’anterior preu, i la previsió és que s'adjudiqui abans de l'estiu. L'alcaldessa del municipi, Laura Campos, ha celebrat la “gran notícia” i ha admès que “mai havíem arribat tan lluny en la història de la reivindicació”. I és que ha manifestat que el projecte “ha entrat a la recta final”.

Els treballs contemplen el soterrament d'uns quatre quilòmetres de vies, amb un túnel, i la construcció d'una nova estació soterrada, cosa que suposarà una “transformació de la ciutat”, ha assenyalat Campos. La previsió del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és que les obres durin 72 mesos.