Adrián Hernández s'acomiada: «Políticament soc el que soc gràcies a Cs»

El regidor diu adeu defensant que ha actuat per la ciutat des d'un partit "no d'esquerres, sense perdre la meva identitat, progressista"

Adrián Hernández
Adrián Hernández | Juanma Peláez
08 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:25h
El ple ordinari del mes de febrer de l'Ajuntament de Sabadell, celebrat aquest dimarts, ha estat marcat pel comiat del regidor i portaveu de Cs, Adrián Hernández. Ha dit adeu a la sala de plens, on hi va entrar el 2015, i també de la seva formació, militant des de 2012: "Soc el que soc gràcies a Cs".

Hernández ha recalcat l'aparició d'aquesta força política, que ha definit com "el millor projecte durant anys" i, en un exercici d'autoavaluació, ha dit que a la ciutat s'ha fet "un treball raonablement bo, almenys seriós i rigorós. Fins i tot, admès per altres partits". Ha defensat haver actuat per la ciutat des d'una força "no d'esquerres, sense perdre la meva identitat, progressista".

Una afirmació en referència als anys del procés que van ser "de més voltatge", tal com els ha recordat. "S'oblidaven de la desigualtat entre barris i persones i s'entraven en discussions que perdien de vista el que patia la població", ha rematat. Tot i així, ha tingut paraules d'agraïment per als dos primers batlles que va tenir com a regidor, Juli Fernàndez i Maties Serracant: "Sempre he tingut clar que eren els meus alcaldes".

Ha reconegut que probablement contra ells va ser "més dur" en les seves intervencions al plenari en el mandat anterior. Així mateix, ha lloat l'alcaldessa, Marta Farrés, la primera en la història del municipi, de qui ha assenyalat "ja se la coneix com l'alcaldessa Marta. I això és per mèrits propis".

Porta oberta al retorn?
El membre del partit taronja ha insistit en la cerca del "bé comú" fent de polític, però que no s'atreveix a denominar-ho un "ofici". Ha retret que alguns regidors "no hagin entès què significa" ostentar aquest càrrec, malgrat que "afortunadament són una minoria". En aquesta línia, però, i rememorant unes paraules de Winston Churchill, ha criticat que "amb els nous partits es podia canviar, però quan han tingut l'oportunitat, els seus líders han volgut ser importants i, per tant, han deixat de ser útils" i ha acabat: "La meva vocació de servei públic segueix intacta i m'agradaria seguir sent-ho com a ciutadà, en una entitat o la societat civil, el que el futur m'ofereixi".