1 de 10
TRIBUNALS

La vaga indefinida de lletrats suspèn gairebé 300 actuacions a Sabadell

En la segona setmana d'aturada d'aquests treballadors que reclamen millors condicions laborals

L'edifici judicial de la capital vallesana | Albert Segura
per NacióSabadell, Sabadell | 7 de febrer de 2023 a les 17:20 |
La vaga indefinida de Lletrats de l'Administració de justícia (LAJ), els que eren els antics secretaris judicials, s'ha traduït amb 295 actuacions judicials suspeses als jutjats de Sabadell entre els dies 30 de gener i 3 de febrer, segons ha detallat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

És pràcticament el 20% del total que es va cancel·lar a la demarcació de Barcelona, sent l'àrea amb el nombre més alt dels partits judicials. Més de la meitat de les anul·lacions van ser de la jurisdicció civil -827-. En total, a Catalunya van ser almenys de 2.259, d'acord amb el recompte fet per l'organisme judicial.


L'aturada sense data de finalització va començar el passat 24 de gener, després de dues convocatòries al novembre i desembre. El col·lectiu reivindica millors condicions laborals al Ministeri de Justícia davant l'augment de càrrega de feina i reclamen una equiparació amb els salaris de jutges i fiscals. En aquella primera jornada el seguiment va ser del 25% -641 treballadors- a Catalunya. 

 

Participació