1 de 10
PRESSUPOSTOS 2023

Aragonès, sobre la B-40: «No és el model que defenso i era important desbloquejar els pressupostos»

El president de la Generalitat diu que hi ha entesa dels alcaldes de Sabadell, Terrassa i Castellar i una majoria al Parlament

Pere Aragonès i Salvador Illa, al Parlament. | Europa Press
per NacióSabadell, Sabadell | 3 de febrer de 2023 a les 10:33 |
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha afirmat que l'execució de la B-40, reflectida en l'acord de pressupostos, "no és el model que defenso", però que calia cedir per "desbloquejar" els comptes catalans. Així ho ha manifestat aquest divendres a Els Matins de TV3. 

Ha subratllat que "era molt important" tenir-los. A més, ha apuntat que el projecte compta amb l'entesa dels tres alcaldes del territori -Sabadell, Terrassa i Castellar del Vallès- i té una majoria al Parlament. Tanmateix, ha admès que és un "acord entre oposicions diferents" i que ara "el compromís" és entendre's amb l'Estat.  

  I en aquesta línia, ha reconegut que "no canviaré d'opinió d'un dia per l'altre. Tinc la mateixa que abans" pel fet que ara tingui pressupostos. Aragonès ha recordat que l'obra és "un tram" entre les dues capitals vallesanes i s'enceta "un camí que haurà de complir tots els tràmits legals".


El president ha recalcat que es farà el possible per "mitigar tots els efectes que pugui tenir en termes medioambientals". I és que en aquestes futures converses amb el govern espanyol es començaran a redactar els estudis i les avaluacions d'impacte ambiental.

 

Participació