El 26 de febrer manifestació a Sabadell contra l'acord d'execució de la Ronda Nord

L'impulsa la Campanya Contra el Quart Cinturó, que també endegarà mesures legals

Campanya Contra el Quart Cinturó.
Campanya Contra el Quart Cinturó. | Cedida
Redacció
02 de febrer del 2023
Actualitzat a les 11:07h
Una mica més de 24 hores després d'anunciar l'acord de pressupostos entre el Govern i el PSC, que contempla, entre d'altres, l'execució de la Ronda Nord, ha tingut la resposta de la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC): el 26 de febrer manifestació a Sabadell com a mostra de rebuig.

Es tracta d'una reacció i no l'únic de l'entitat, ja que també ha indicat que iniciarà mesures legals per frenar el projecte. El seu portaveu, Toni Altayó, ha avisat que “hi ha per davant una tramitació administrativa molt llarga i caldrà veure si el projecte ho supera”. Un vaticini d'acord amb l'experiència de tres dècades de la plataforma i és que, per exemple, ha especificat, el tram del Quart Cinturó entre Terrassa i Abrera es va encarregar l'estudi informatiu fa 30 anys i encara no està inaugurat.

En aquest sentit, ha precisat que el marc administratiu ambiental "és molt diferent" a fa 30 anys i això vol dir que "no està justificada la seva  funcionalitat per ordenar la mobilitat amb criteris de sostenibilitat, ni d'impacte territorial ni d'emissió de gasos contaminants". Altayó ha recalcat que la infraestructura pactada “està administrativament i conceptualment caducada”.

Ha admès que a la CCQC està “enormement sorpresos” en veure que els republicans i els socialistes “el defensen com un projecte estrella per a la recuperació econòmica del Vallès i de Catalunya”. Altayó ha detallat que el model territorial que es proposa "ara no porta enlloc i només condueix a escenaris de crisi”.

Ha apuntat que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha “traspassat el mort” a la Generalitat perquè sigui el govern català “qui pateixi tot el desgast polític" lligat a la tramitació. Els ecologistes esperen reunir-se amb el president de l'executiu català, Pere Aragonès.