​La cita setmanal de la Roda de la Pau arriba a les dues dècades

Una iniciativa ciutadana motivada per la guerra d’Iraq

Redacció
01 de febrer del 2023
Imatge d'arxiu de la roda de la pau
Imatge d'arxiu de la roda de la pau | Norma Vidal
El 2003 l'exèrcit dels Estats Units van envair l'Iraq sota el pretext de la presència d'armes de destrucció massiva, una ofensiva que va tenir el suport visible de Regne Unit i Espanya -sota el mandat de José María Aznar (PP)- . Un conflicte que va generar un rebuig mundial i que a l'Estat es va traduir amb el moviment “No a la guerra” i manifestacions arreu, incloses les d'estudiants. A Sabadell es va impulsar la Roda de la Pau, una trobada setmanal que aquest dijous arriba als 20 anys.
 
Va començar el 3 de febrer de 2003 com a mostra de rebuig per aquesta situació al Pròxim Orient i que, amb els pas dels anys, s'ha adaptat i ha adoptat un caire “contra tot tipus de violència propera o llunyana”, ha subratllat la iniciativa.
 
Un inici amb persones anònimes i que s'ha anat donant forma fins al format actual: tots els dijous a la plaça Doctor Robert, entre les 20.30 i 21 hores. Una trobada entre ciutadans, però que també ha comptat amb la participació d'il·lustres com l'activista Arcadi Oliveres i Sor Lucía Caram, entre d’altres.
 
Aquest dijous tornarà la mobilització dels ciutadans “compromesos amb el sí a la pau” i en un context que, malauradament, no ha canviat i és que els conflictes bèl·lics no han cessat al món, com tampoc les violències.