1 de 10
HOMENATGE

L'Auditori Municipal de Badia es bateja amb el nom del Mago Pop

Així es va aprovar al ple del passat mes de juliol

La descoberta del nou nom de l'equipament | ACN
per NacióSabadell, Sabadell | 30 de gener de 2023 a les 17:40 |
Auditori Municipal Antonio Díaz - El Mago Pop. Aquesta és la nova denominació de l'equipament de Badia del Vallès, que s'ha inaugurat aquest dilluns de la mà de l'artista. Un acte d'inauguració que ha servit per reivindicar el municipi, i el seu talent artístic, com les arrels de Díaz a la localitat.

Díaz ha agraït al consistori el reconeixement i ha recordat que sobre aquest escenari va fer els primers muntatges de màgia: “He passat moltes hores aquí”. L'alcaldessa de la localitat, Eva Menor, ha afirmat que "és una manera de retornar-li la generositat que té amb nosaltres” i ha reivindicat Badia com a mostra que "el talent, l'excel·lència i la cultura estan molt presents".

  Una descoberta del nom que ha vingut acompanyada d'un espectacle, en el qual han pres part persones molt lligades a l'il·lusionista com Eva Tabe, la primera directora de teatre, o Adolfo Márquez, un avi del poble que li va despertar la passió per la màgia fent-li trucs en un bar quan era un nen. Així com, Noé Blancafort, amic de la infància de Díaz; l'humorista Carlos Latre i els cantants Ramon Mirabet i Joan Dausà.


Menor, també amiga de la infància de Díaz, ha estat la mestra de cerimònies d'un acte que, a través de la pantalla, també ha comptat amb, entre d'altres, l'entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernàndez, i el jugador blaugrana, veí de la població, Sergio Busquets. Precisament, durant aquest acte, s'ha donat a conèixer que el Mago Pop farà una aportació econòmica per a la promoció de la cultura a la ciutat, tot i que sense precisar la quantitat.

Aquest bateig té el seu origen en el ple municipal de juliol, quan es va aprovar fer-ho, perquè Antonio Díaz és "el millor ambaixador de Badia i un orgull per a tota la ciutadania". S'ha convertit en un dels artistes més taquillers del món. Va saltar a la fama el 2013 a través d'un programa propi al canal Discovery Max. Aquell mateix any va estrenar La gran ilusión, que va assolir una xifra rècord de 800.000 espectadors. El 2017 va crear Nada es imposible, que també va acumular més èxits.Entre els reconeixements, més enllà d'aquest de la seva població natal, va ser Premi Nacional de Màgia el 2008 i aquest 2023 aterrarà a Broadway amb una adaptació de Nada es imposible, després que la pandèmia ho ajornés

 

Participació