L'exregidor del PP Esteban Gesa, candidat dels populars a Sant Joan Despí

Va ser l'alcaldable dels dos últims comicis a la capital vallesana

Esteban Gesa.
Esteban Gesa. | Juanma Peláez
Redacció
30 de gener del 2023
Actualitzat el 10 de febrer a les 17:21h
El que va ser regidor, i líder, delPP de Sabadell Esteban Gesa serà candidat a les eleccions municipals del proper mes de maig. Però no serà l'alcaldable dels populars a la capital vallesana sinó que es presenta com a candidat a Sant Joan Despí. Gesa ha canviat la localitat del Vallès Occidental per la del Baix Llobregat.

El popular ho ha explicat en un vídeo al seu compte d'Instagram, en el qual ha assenyalat que han muntat una carpa de la formació "la primera com a candidat". D'aquesta manera, torna a la política local, després que abandonés el PP de Sabadell el novembre de 2021 perqué es pogués dur a terme una renovació interna del partit.

Tornarà a repetir en uns comicis, després de tres participacions a Sabadell. Va ser portaveu del PP entre 2011 i 2019. A la cita electoral de 2011 anava a les llistes amb Alfredo Vega i va ser el 2015 i 2019 quan va liderar els populars. El maig de 2015 va passar de tres regidors -venia del millor resultat dels blaus a la ciutat el 2011- a un i fa quatre anys no va aconseguir representació.

Precisament, a la població baixllobregatina hi arriba amb la tasca de tornar a la sala de plens. El 2019 l'únic representant no va repetir. La ciutat la comanada la socialista Belén García, la primera alcaldessa de la història que té la localitat. Va accedir al càrrec fa una mica més de dos anys, després que el titular, Antonio Poveda, renunciés. Poveda va ser batlle durant 15 anys.