Instal·len dos radars de tram a la C-59 al seu pas per Palau-solità i Plegamans

La velocitat màxima serà de 90 km/h durant gairebé quatre quilòmetres

El radar de tram a la C-59
El radar de tram a la C-59 | SCT
Redacció
28 de gener del 2023
El Servei Català de Trànsit (SCT) ha instal·lat dos radars de tram a la carretera C-59, al seu pas per la localitat vallesana de Palau-solità i Plegamans, en els dos sentits de la marxa, entre els punts quilomètrics 8,760 i 4,905. Els dos aparells entraran en funcionament aquest dilluns.

La finalitat és reduir “la velocitat excessiva i la sinistralitat viària", tal com ha especificat l'organisme. I és que la màxima a la qual es podrà circular en aquest interval de la via -de 3,8 quilòmetres- serà de 90 mk/h. En els darrers cinc anys, des del 2018, en aquest tram afectat s'han registrat 22 accidents amb víctimes, dues de les quals han estat mortals. Precisament, a principis de desembre hi va perdre la vida un jugador d'hoquei patins.

Amb aquesta nova instal·lació, el SCT compta amb 202 radars repartits per la xarxa viària i que suposen 12 els quilòmetres de control per aquest sistema de velocitat mitjana. En total, n'hi ha una quarantena d'aquestes característiques distribuïts per les carreteres de Catalunya.

Des de Trànsit s'ha posat èmfasi en què la velocitat excessiva és "un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària", i que al país, durant el 2022, aquest factor va intervenir com a causa en un 11,9% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes.