1 de 10
HABITATGE

VÍDEO | Així és la primera promoció de lloguer social en una dècada i construïda en fusta a Sabadell

Són 21 pisos i s'espera que al llarg de febrer entrin a viure els primers sol·licitants

per Albert Hernàndez, Sabadell | 27 de gener de 2023 a les 08:00 |


El 2013 es van lliurar els últims pisos de protecció oficial (HPO) construïts per l'empresa municipal d'habitatge de Sabadell, Vimusa. Una dècada després es repetirà la imatge del lliurament de claus. Serà amb la promoció aixecada a la confluència de la carretera de Barcelona i carrer Zurbano, i amb la particularitat que és el primer edifici públic construït amb fusta.


Aquests 10 anys sense construir -el 2009 va ser la darrera- ni entregar domicilis a inquilins fa que sigui "simbòlic" aquesta inauguració, ha manifestat el regidor d'Acció Social, Eloi Cortés. Són 21 pisos, amb superfícies que van dels 47,73 metres quadrats als 78,54, i entre una i tres habitacions. Els preus de cada mensualitat oscil·laran entre els 316,45 i els 520,72 euros.

El bloc, de sis plantes, compta amb una planta baixa reservada per a una o dues activitats comercials -157,52 metres quadrats útils-, dos soterrani, aparcament per a 24 cotxes i vuit motocicletes, sis tràsters i una terrassa comunitària, on hi ha una zona per deixar les bicicletes.

El bloc de pisos d'HPO de carretera de Barcelona Foto: Albert Hernàndez


S'espera que al llarg del febrer es puguin donar els pisos als sol·licitants i Cortés ha remarcat que "en menys de dos anys després de posar la primera pedra ja hi haurà llogaters". Ha recordat que serà la primera promoció de les que vindran els propers anys, la de Francesc Layret, que s'espera estigui enllestida a la primavera; a Can Gambús 2 i a la Roureda, reservada per a la gent gran. En total, 528 habitatges de tipus HPO.

Edifici sostenible

 
Des de la construcció fins a la convivència, l'immoble és sostenible. El fet que s'hagi aixecat amb fusta, a més que és més ràpid perquè s'ha culminat en dos mesos, és més respectuós amb el medi ambient, sense emissions contaminants, a diferència de la construcció convencional. Les finestres tenen la màxima categoria d'aïllament tèrmic i a la coberta hi ha plaques fotovoltaiques per a l'autoproducció.

 

Participació