​L'entorn del riu Ripoll de sis municipis vallesans s'obriran a un «turisme responsable»

El fons europeus atorguen 1,5 milions d'euros que serviran per adequar camins i instal·lar punts de recàrrega

Els representants dels sis municipis que es beneficiaran de la inversió
Els representants dels sis municipis que es beneficiaran de la inversió | CCVOC
Redacció
28 de gener del 2023
El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) ha rebut 1,5 milions d'euros del fons europeus Next Generation perquè l'entorn del riu Ripoll de Sabadell, Sant Llorenç Savall, Castellar, Barberà, Ripollet i Montcada i Reixac s'obrin a un “turisme responsable”.
 
És a dir, tal com ha explicat, crear “un producte turístic identitari i vertebrador que permeti impulsar econòmicament el territori mitjançant l'aprofitament sostenible del patrimoni industrial”. Un projecte, batejat amb el nom de El riu, teixint fils de vida, que preveu habilitat camins per a senderistes i ciclistes, s'instal·laran punts de recàrrega per a bicicleteselèctriques i instal·lar visites virtuals aquesta indústria al voltant del riu.
 
Actualment, es pot anar en bicicleta des del camí fluvial del Besòs i fins a Castellar -i a la inversa-, però no des d'aquí i fins a Sant Llorenç Savall. Per això, s'adaptarà i construiran guals davant la possibilitat de crescudes del torrent per pluges torrencials. Es preveu la creació d'una Via Verda del riu Ripoll amb la rehabilitació del camí fluvial.
 
No només hi haurà aquest vial sinó que també des dels nuclis urbans fins aquesta futura Via Verda, amb la redacció del projecte executiu perquè sigui possible. I al llarg d'aquests quilòmetres hi ha un bon nombre de restes del passat industrial. Gràcies a la realitat virtual es podrà donar a conèixer -estarà en quatre idiomes: castellà, català, anglès i francès-. Es farà servir informació digital i codis QR.