Tintín ja té la seva plaça a Sabadell, segons Google Maps

El dibuix en el nou emplaçament és obra de l'artista local Werens

Tintín, Milú i el capità Haddock a Sabadell
Tintín, Milú i el capità Haddock a Sabadell | Dani Sánchez
Guillem Plans
31 de gener del 2023
Si s'escriu "plaça de Tintín, Sabadell" a Google Maps la situa al centre de la ciutat. Concretament, davant de la Parròquia de la Puríssima, al Raval de Dins. No és oficial, però, curiosament, en aquest punt hi ha penjada una placa en la qual s'hi pot llegir Plaça de Tintín.

Algú, anònimament, la va col·locar en honor al reporter i aventurer belga l'octubre de 2021. Va ser un gest molt celebrat pels fans dels còmics d'Hergé a la capital vallesana, que ara s'apunten una altra victòria. L'artista sabadellenc Werens va pintar el personatge amb el capità Haddock i Milú el passat estiu, després que l'enderroc d'una paret a la confluència dels carrers Sant Llorenç i Tres Creus, fes desaparèixer el dibuix que hi havia.



Que aparegui al buscador del gegant americà no és sinònim que sigui oficial, ja que abans seria necessari demostrar un ampli consens i que la proposta superi molta burocràcia. És a dir, necessita llum verda de la Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Sabadell.

En cas de sumar el nom de Tintín, s'afegiria a altres propostes pendents que hi ha damunt la taula. Per exemple, el de l'exalcalde Antoni Farrés, que ja té una escultura d'homenatge al Parc de Catalunya; el del periodista d'investigació sabadellenc Xavier Vinader i l'economista i expresidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals.

Tradició tintinaire
La ciutat es va convertir en tintinaire el febrer de 2014, amb la confecció d'un icònic mural del personatge al carrer de Sant Llorenç, amb la firma de Werens. Va ser un encàrrec de l'associació Moulinsab per commemorar el 50è aniversari de la primera traducció al català del còmic. A la paret, Tintín pedalejava acompanyat de Milú davant d’un Lancia Aprilia conduït pels germans Dupont i Dupond, amb la senyora Bianca Castafiore als seients de darrere.