​Injecció de gairebé dos milions d'euros per fer ​«reparacions urgents» al castell de Can Feu

Els treballs inicials començaran per la coberta

Redacció
25 de gener del 2023
Vista aèria del castell de Can Feu.
Vista aèria del castell de Can Feu. | Juanma Peláez
La Junta de Govern Local de Sabadell, reunida aquesta setmana, ha decidit destinar 2.197.323,30 euros per fer “reparacions urgents” alcastell de Can Feu. Unes intervencions que s'han qualificat de “necessàries”, per tal de “preservar aquest element patrimonial emblemàtic” de la ciutat.

Unes obres que comptaran amb diferents fases i s'encetarà amb la rehabilitació de la coberta del castell. S'hi destinaran 450.000 euros i està previst que es dugui a terme al llarg de l'any. Posteriorment, i dins el paquet dels gairebé 2,2 milions d'euros, hi ha contemplats treballs com la reparació de les teulades i els sostres, bigues i llates de fusta, dels perfils metàl·lics i de les seccions de maó.

Així mateix, hi ha programades reparacions als sistemes d'aigües pluvials dels terrats i les cobertes, la reconstrucció de les xemeneies i les baranes de terrasses. Per últim, el projecte preveu l'enderroc d'una coberta que es troba en estat ruïnós.

Aquesta partida és “el primer pas en el procés de recuperació i consolidació” del castell. En paral·lel, ha començat el procediment per dissenyarel futur parc que es construirà i que connectarà amb el nou passeig verd previst a la superfície del soterrament de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FCG) Can Feu – Gràcia -el projecte  es troba en fase de redacció-.