Sabadell es prepara davant un possible escenari de nevades

S'activa el nivell prealerta i hi ha sal distribuïda per diversos punts de la ciutat, per si cal repartir-la

La neu que va caure a Sabadell el febrer de 2018
La neu que va caure a Sabadell el febrer de 2018 | Juanma Peláez
A.H.
23 de gener del 2023
Actualitzat a les 18:09h
La previsió meteorològica d'aquest dimarts que pronostica neu a partir de 200 metres ha motivat que l'Ajuntament de Sabadell es prepari davant aquest escenari. Des d'aquest dilluns a la nit hi haurà dues persones a disposició i un camió per abocar sal i retirar la neu que es pugui acumular pels carrers.

Fa algunes setmanes es va distribuir sal en alguns equipaments de la població, a més tant a la comissaria de la Policia Municipal com als magatzems d'Smatsa hi ha reserves, per si fos necessari. Una alerta que es mantindrà pràcticament tota la setmana, fins al 28 de gener.

De fet, l’administració local ha activat la prealerta per neu a cotes baixes per aquest dimarts, d'acord amb les estimacions que hi ha del temps, i s'ha demanat molta precaució a la ciutadania. I és que s'esperen glaçades i la possibilitat que caigui neu, que podria arribar entre el matí i la tarda. 

Ara fa gairebé cinc anys de la darrera gran nevada a la capital vallesana. Va ser els dies 27 i 28 de febrer de 2018 quan la ciutat es va llevar emblanquinada i és que la neu va agafar i va acumular gruixos, molt visibles en vehicles estacionats al carrer i en elements icònics de la localitat com, per exemple, la Torre de l'Aigua. Una imatge que va durar mig dia, ja que cap la migdia es va començar a fondre.  

Des del consistori, i davant una nova setmana de més fred, ha recomanat que, amb la possibilitat de neu, no s'utilitzi el vehicle particular. En cas que s'hagi d'agafar, cal assegurar-se de l'estat de les carreteres, que el dipòsit estigui ple, que es disposi de cadenes, una llanterna i una manta.
 

La màquina llevaneu, preparada per si calgués Foto: Ajuntament de Sabadell


Quan se surti al carrer cal anar abrigat amb guants, bufada i barret, protegint especialment la cara i el cap. Quant a mascotes, no s'estiguin a l'exterior molt de temps i no desatendre estufes o aparells de calor a l'interior de la llar. Així mateix, obrir l'aixeta per evita que les canonades es congelin.